2 december: Ekologiskt entreprenörskap med Margareta Rosengren

En eftermiddag med fördjupande samtal kring ekologisk hållbarhet och planetnytta tillsammans med Framtidsentreprenörerna inleddes med att vi fick lyssna på erfarna Margareta Rosengren. Känd örebroprofil som kanske är mest känd för att hon startade och drev stadens första KRAV-certifierade restaurang – Rosengrens Skafferi – i många år. Först på stadens museum, senare på teatern.

Margareta berättade om idéer och arbetssätt hon utvecklat över årtionden, alltid med en djup förståelse för hur naturen, odling, matproduktion och människor faktiskt fungerar, och vad vi behöver. Hon bjöd också på erfarenheter kring utmaningar i att få en idé att utvecklas över tid och vad som händer när det blir för mycket att tänka på så att hälsan tar stryk.

Framtidsentreprenörerna fortsatte sedan att diskutera sina och varandras idéer, den här dagen med rötterna i jorden så att säga. Hur skapar vi värde också för alla de känsliga ekosystem som måste fungera för att vi ska kunna överleva och fortsätta att vara sådär kreativa och innovativa som bara människan sägs vara?