18 november: En bra idé i ett bra samhälle med Fredrik Stengarn

18 november samtalade vi med entreprenören Fredrik Stengarn som var med och grundade kommunikationsbyrån Four PR i Örebro 2010. Det blev ett intressant samtal om idéer, företag och människor som gör saker som påverkar ett samhälle. Fredrik delade med sig av erfarenheter, tankar och råd kring entreprenörens delaktighet i samhället. Inte minst kloka inspel när det gäller kommunikation, relationer och hur vi vårdar våra varumärken genom att vara människor, oss själva.

Fredrik har också ett ideellt engagemang i allsvenska fotbollslaget KIF Örebro där han är styrelseordförande. Vi fick en tydlig inblick i det personliga entreprenörskapet där känslan för platsen och människorna verkligen blev tydlig. Att samhällsnytta i entreprenörskap och idéutveckling bygger på att människan bakom idén verkligen vill vara en del av samhället.

Framtidsentreprenörerna talade också om samhällsnytta utifrån egna idéer i olika gruppsamtal. Vi fortsatte att ta utgångspunkt i den BMC vi använder genom hela utbildningen.